The Wayward Wanderer

Régóta követem és hallgatom FistfulofDice youtubert, elég okosakat mond a szerepjátékkal kapcsolatban (erős fantasy / D&D fókusszal). Nem olyan régen hívta fel a figyelmet egy új kezdeményezésre, az Absolut Tabletop kiadóra, amiről persze kiderült, hogy ő is nyakig benne van. Nagyon szimpatikus módon az első kiadványukat “fizess amennyit gondolsz” módon árusítják, ennek a címe: The Wayward Wanderer (magyarul: Az Önfejű Utazó). A srácok jól kihasználják a meglévő jártasságikat, mindjárt csináltak hozzá egy hangulatos videóanyagot is:

Az első gondolatom nem volt túl bizakodó, hiszen fogadó-leírást láttunk már sokat, de Mattéknek sikerült valami egészen jót összehozni. A kiadvány 20 oldal, hangulatos és szép képekkel, jól szerkesztve, tördelve és választékosan megírva. A bevezető után egy-egy oldalt kapott a fogadó története, egy oldalban pedig ügyesen írják le a fogadó “előzményét”, ugyanis egy katonai őrtorony volt sokáig az építmény. A kis történelmi áttekintő (kb. 3000 évről beszélünk) megadja az alaphangulatot és sokat elárul Erenothról, ami a srácok saját világa, amiben most éppen a Provokers névre keresztelt csapat játszik. A történeti áttekintés után három NPC-t kapunk: ketten egy korábbi kalandozócsapat letepedett veteránjai (így érthető a CR 5-6), illetve egy távoli civilizáció sárkányszülött kereskedője (szintén nem kispályás, CR 7). Négy kalandkampó, melyek jó része akciódús harchoz vezet, de van azért köztük gondolkodósabb. Külön jó, hogy ezek is nagyon szépen megágyaznak a világ felfedezésének. Három varázstárgy és négy elem, a fogadóra étlapjáról, játékmechanikai apróságokkal kiszínezve. Kapunk 50 utazó vendéget, akik a maguk egy-egy sorával elég jó szerepjátékos lehetőségeket teremtenek, majd a kiadvány a taverna térképével és egy világtérképpel zárul.

Kiváló anyag lett ez, főleg elsőként: hasznos, bármely (klasszikus fantasy) világba beilleszthető, igényes és inspiráló. Mi kellhet még egy mesélőnek? Ráadás, hogy most már várom, mit tudhatunk még Erenothról… Tessék menni tölteni, ne sajnáljatok pár dollárt adni érte: klikk.

Reklámok

What do you think?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s