Star Wars: új trilógia

Mivel még mindig nyomaszt, terápiás jelleggel elkezdtünk beszélgetni arról, hogy mi miként írnánk meg a folytatást. A szerepjáték erre simán lehetőséget is ad, elővesszük az Age of Rebellion könyvet (mellétesszük a Force and Destinyt) és már mehet is a kampányvázlat megírása.

Néhány kritérium:

  • Az új trilógia a VI. rész, A Jedi Visszatér szerves folytatása. Nincs retkonolás, nem találjuk ki, hogy hiperűrugrással szét lehet rombolni egy űrhajót, vagy hogy a hiperűrön keresztül nyomon lehet követni egy űrhajót. Midikloriánok sincsenek. Új Erő-képességeket nyugodtan lehet kitalálni, behozhatók új szervezetek. A Galaxis nagy, sokak szerint végtelen.
  • Az új trilógiában végig kell gondolni a hősök (Luke, Leia, Han, Chewbacca, Lando) sorsát és szerepét, egészen olyan részletességig, ameddig a kedvünk tartja (Thrawn admirális (lásd Rebels sorozat), Mon Mothma, bárki előkerülhet).
  • Ugyanakkor az új trilógiának új hősökről kell szólnia. Ők lesznek a játékosaink a kampányban. Ezek a hősök feleljenek meg a kor elvárásainak, nyugodtan legyenek nők, feketék, vagy mon calamarik és trandoshaniak, ahogy a Star Wars világába illik.
  • Legyen benne az Erőnek nagy szerepe, ha már ez az a láthatatlan erő, ami mindent összeköt.

A kiindulási állapot az Endori Csata. A Második Halálcsillagon Luke megvívja a csatáját a Császárral, apja megtérésével legyőzi őt. A bolygó felszínén az ewokok segítségével Leiáék csapata hatástalanítja a pajzsgenerátorokat, a világűrben pedig a Lando vezette Millenium Falcon eljut a reaktormagig és elpusztítja a Halálcsillagot. Mindenütt ünnepelnek a népek, hiszen sikerült legyőzni a Galaxist sötét rabságában tartó, elnyomó, embertelenül gonosz Birodalmat. A nap új hajnalra virrad, ahol a régi romjaira kell felépíteni egy Új Köztársaságot.

Kik lesznek a főszereplőink? Mi lesz a fő konfliktus? Mi lesz a témája a trilógiának? Hogyan épül az majd fel? Mik lesznek a hőseinknek a próbatételek, megmérettetések? Hogyan fognak döntési helyzetekbe keveredni: olyanokba, amiken akár a Galaxis sorsa is múlhat? Hogyan kerülnek ki az eredeti trilógia hősei a fókuszból, hogyan veszik át a szerepüket a játékos karakterek? Hogyan lesz ez az egész koherens egész, szerves folytatása az eredeti trilógiának? Mi biztosítja a folytonosságot?

Star Wars: új trilógia” bejegyzéshez egy hozzászólás

What do you think?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s